Belog Satu Tawon!

image

Statistik viewer 14Mac2014

Alhamdulillah, dah setahun blog ni. Saya start dengan kisah pasal burger pada 14 Mac 2013. Sebab masa tu teragak-agak nak share kisah pengalaman sebagai cancer survivor. Malu letewww. Fikir balik, takyah malu kot. At least saya boleh rekod apa yang saya lalui sepanjang perjalanan melalui proses rawatan. Pastu boleh throwback cari semangat bila baca balik. Dahlah pemalas nak tulis diary.

Nak kata blog ni membantu pesakit cancer yang lain, saya tak pasti. Kebanyakkan yang view blog saya mencari maklumat “tanda-tanda kanser payudara”. Yup, bagus. Tapi saya hanya share pengalaman saya sahaja. Lain orang lain pengalamannya. Basically itulah tanda-tandanya. Yang penting, kalau ada tanda-tanda seperti yang saya ceritakan, please jangan takut untuk berjumpa doktor. Ataupun, kalau takde tanda-tanda tu tapi anda rasa cam “eh, entah-entah kanser”. Better confirmkan dengan doktor melalui ujian ultrasound, biopsy dan mamogram. Jangan takut berdepan dengan realiti.

Ingat, semua orang akan mati. Cuma masa dan caranya sahaja yang kita tak tahu. Kerja Allah semua tu. Kerja kita usaha, doa dan tawakal. Jangan tunggu. Tunggu apa pun saya tak tau. Tunggu kanser tu pergi? Memang taklah. Sebab semua orang ada sel. Cuma normal atau tak je.

Dikesempatan ini, saya ucapkan terima kasih kepada yang sudi view blog saya. Harap perkongsian saya memberi manfaat kepada anda.

Sekarang saya sangat sibuk dengan keje dan urusan rawatan ibu saya di hospital (termasuk menjoyahkan diri cari maklumat pasal MH370. #prayforMH370 dan pertembungan KJ vs bomoh. Menarik untuk disaksikan). Tak sempat saya nak share lebih banyak cerita. InsyaAllah, ada kesempatan saya nak berkongsi tentang pemakanan. Haih. Dari post sebelum-sebelum ni saya bagitau nak share.

Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Allah dan semoga ujian-ujian yang hadir dalam hidup kita ketika ini harapnya bukanlah kerana murka Allah terhadap kita tetapi kerana sayang Dia kepada hambaNya.

Advertisements